SPEEL-, SNOEZEL- EN COMPUTERRUIMTE

Speel-, Snoezel- en computerruimte

De speel-o-theek bestaat uit verschillende ruimtes waar onze leden gebruik van kunnen maken. Meestal gebeurt dit na afspraak of op vaste momenten tijdens de week.

de speelruimtehet ballenbadsnoezelruimte met waterbedmuurprojectiesnoezelruimte met blacklightsnoezelruimte met spiegelwandspeelruimte met fantasiemateriaalspeltafel om ter plaatse spelletjes te spelende snoezelkoffer: snoezelen op verplaatsingde computerruimte
  • We hebben twee snoezelzones in twee aparte ruimtes. Hierdoor kan er in kleine groepjes gesnoezeld worden. (snoezelen is een samentrekking van de woorden "snuffelen" en "doezelen"). Door de zachte materialen, het waterbed, de sfeerverlichting en aangepaste muziek wordt er een rustige sfeer gecreëerd. Via de zintuigprikkeling kun je ingang vinden in de belevingswereld van de persoon. Op deze manier kun je voldoen aan de emotionele noden en behoeften. De zintuigen worden in principe afzonderlijk aangesproken. De zintuigen en vooral tastzin, vormen de toegangspoorten tot de innerlijke wereld van kinderen en volwassenen met een visuele of mentale beperking en dementerende ouderen. Het uiteindelijke doel van snoezelen is het optimaliseren van gevoelens van algemeen welbevinden.
  • In de speelruimte zijn er in aparte hoekjes verschillende elementen terug te vinden. In de eerste ruimte is er een speltafel, een zitbank en een klimtoren met glijbaan en ballenbad. In de andere speelruimte is er veel fantasiemateriaal aanwezig zoals een keukentje, poppen, werkbank, auto's, verkleedmateriaal.
  • De computerruimte bevindt zich in de info- en ontleenruimte. In deze ruimte staan verschillende computers met aangepaste spelen voor al onze leden. Ook zijn er aangepaste toetsenborden en drukknoppen die het gebruik vlotter maken.

wil je lid worden?

contacteer ons