SAM61 CIRCUS ROLLER MET ZAND

De Balanceerroller is een mooi nieuw product van Gonge voor motorische activiteit. De Balanceerroller van Gonge bevordert het evenwichtsgevoel, coördinatie, lichaamshouding en reactievermogen

Uitleenbaar in Speel-o-theek De Piepbal Brugge

Geschikt voor circusactiviteiten, allerlei trainingsvormen en revalidatie. Zowel kinderen als volwassenen komen gelijk in de verleiding om hun vaardigheden te testen door op de balanceerroller te stappen en proberen de balanceerroller in beweging te krijgen. Deze groene versie is geschikt voor jongere kinderen, omdat deze roller 2,5 kg zand bevat, wat de snelheid reduceert en het makkelijker maakt voor jonge kinderen om te leren balanceren en rollen.
De balanceerroller biedt een uitdaging voor de motorische vaardigheden, van kleine kinderen die alleen hun balans willen bewaren met behulp van een helpende hand of leuning, tot oudere kinderen die hun grenzen opzoeken van wat er op de roller kan zonder ervan af te vallen. Of de roller wordt gebruikt om te spelen of voor therapie, de Balanceer roller stimuleert de primaire proprioceptieve zintuigen, evenals de vestibulaire en tactiele zintuigen. De oefeningen op de roller versterkt ook de banden en spieren in onderbeen, blootsvoets stimuleert het ook de doorbloeding vanwege de constante voetmassage.
De roller is veilig in gebruik, de druk op de rubberen wielen reduceren de snelheid, zorgen voor geruisloze beweging en beschermen de vloer tegen beschadigingen. De rubberen banen op de roller bieden een goede anti-slip, goede grip, en bieden een extra tactiele stimulans wanneer je met blote voeten op de roller staat.

Merk: Gonge
Materiaalsoort: met 2,5 kg zand in, PP kunststof en rubber
Afmeting: diameter : 29,5 cm, lengte : 35 cm, gewicht : 5,75 kg, belastbaar tot 100 kg
Soort spel: De Balanceerroller van Gonge bevordert het evenwichtsgevoel, coördinatie, lichaamshouding en reactievermogen
Aantal spelers: 1
Doelgroep: kinderen en volwassenen
Leeftijd: vanaf 4 jaar