SAM43 MONTE ROLLA

Monte Rolla is een heel apart spel. 2 tot 4 spelers proberen als eerste hun twee knikkers twee keer over de centrale berg te verplaatsen.

SAM43 MONTE ROLLA

Uitleenbaar in​ SOT De Piepbal Brugge

Het speelbord is hiervoor dan ook hellend opgesteld. Onder de centrale plooilijn wordt hiervoor verticaal een kartonnen latje geschoven. Wie aan de beurt is, dobbelt en verplaatst één van zijn knikkers evenveel velden als aangegeven door de dobbelsteen. Ook bezette vakjes moeten daarbij meegeteld worden (en dit in tegenstelling tot wat in de Nederlandstalige spelregels wordt vermeld!). Eindigt deze verplaatsing 'toevallig' op een reeds bezet veld, dan wordt de knikker die daar lag in de kronkelende rivier geduwd en rolt daardoor dan ook (meestal) helemaal terug naar beneden. Wie aan een beklimming bezig was, zal daardoor dan ook helemaal opnieuw moeten beginnen. Bij een afdaling daarentegen is dit pure winst. Als je niet oplet - of geen geluk hebt - eindigt je beurt direct in de rivier... Opgelet echter: in geen enkel geval mag een speler zijn eigen knikker in de rivier duwen! Gelukkig is er op verschillende plaatsen een extra groot veld aanwezig waar twee knikkers samen kunnen staan.
Het geheel lijkt leuk maar wordt snel wat langdradig. Vooral bij vier spelers moet heel vaak herbegonnen worden. Heel veel tactiek komt er zeker niet bij te pas. Goed uit je doppen kijken daarentegen wel. Enkele partijtjes leren je snel dat heel ver voorop lopen met een van je knikkers niet echt loont. Zodra je nl. niet meer kunt kiezen, wordt je kans op winst 100% afhankelijk van de dobbelsteen.

Merk: SELECTA SPELLEN
Materiaal: 1 speelbord van karton, 12 glazen knikkers in 4 kleuren, (1 knikker per kleur als reserve), 1 dobbelsteen, 1 spelregels
Soort spel: gezelschapsspel
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Doelgroep: kinderen en volwassenen
Leeftijd: + 4 jaar
Tijdsduur: 20 minuten