SAM38 VIVATOPO

Net zoals gewone mensen dromen muizen af en toe ook wel eens van hun luilekkerland: een land waar kaas in overvloed aanwezig is.

SAM38 VIVATOPO

Uitleenbaar in SOT De Piepbal Brugge

Op de centrale startplaats zet iedereen 4 of 5 muisjes van zijn kleur. Je zou het spel alleen al omwille van deze muizen kopen! Zelden heb ik zo'n schattig afgewerkte houten muizen met oren uit vilt en een staartje uit touw gezien. Rondom deze startplaats is een ruim parcours getekend. Dit stelt de weg naar het luilekkerland voor. Onderweg zijn 4 schuilplaatsen waar stukken kaas liggen. Bij de eerste schuilplaats liggen kleine stukjes kaas en deze stukken worden steeds groter verderop de weg. Uiteindelijk bevinden zich op het eindvak volle grote bollen kaas. Maar - helaas is er bij dit soort verhalen steeds een maar - er is ook een grote poes in het spel. En vanzelfsprekend lust die poes heel graag muizen. Bovendien kan die poes steeds vlugger lopen naarmate ze verder in het spel komt.
Wie aan de beurt komt, gooit de speciale dobbelsteen. Elke zijde vertoont 1 tot 5 stippen, waardoor de speler één enkel eigen muisje evenveel velden vooruit moet verplaatsen. Toont de dobbelsteen ook de poes (op 2 zijden zichtbaar) dan wordt de poes 1 poesveld vooruit geschoven. Deze grote poes start gelukkig met een redelijke achterstand ten opzichte van het startveld. Maar de spelers mogen niet te lang wachten om elk van hun muizen in het spel te brengen. Want als de poes het startveld passeert, moeten alle nog in het startveld verblijvende poezen daar blijven staan. Je zorgt er aan de andere kant ook voor dat geen enkele muis de poes inhaalt. Dat is absoluut verboden. Als de poes echter je muizen inhaalt, heb je ook pech. Je moet dan maar zorgen dat je vooraf een veiligere plaats opzoekt. Gelukkig zijn er vier huizen onderweg waar je je in kan verstoppen.

Merk: SELECTA SPELLEN
Materiaalsoort: karton
Materiaal: spelbord, 1 poes, 20 muizen in 4 kleuren, 20 stukjes kaas in vijf verschillende afmetingen, 1 dobbelsteen, spelregels
Soort spel: gezelschapsspel
Aantal spelers: 2 tot 4 kinderen zitten rond een heel groot speelbord
Doelgroep: kleuters
Leeftijd: +4 jaar
Tijdsduur: 15 tot 45 min